
Вітамін В2 (рибофлавін)
Вітамін В2 (рибофлавін) бере участь в обміні білків, жирів і вуглеводів, у синтезі гемоглобіну, підтримці нормальної функції зору. Основним джерелом вітаміну В2 є м’ясні та молочні продукти: сир, печінка, нирки; особливо багато його в дріжджах. Потреба дорослої людини у вітаміні В2 становить 2,5-3 мг на день. Ранніми ознаками гіповітамінозу В2 служать зміни слизової оболонки порожнини рота (язик яскраво-червоного забарвлення з згладженої поверхнею) і тріщини у кутів рота. Сприяє авітамінозу В2 недолік білкової їжі в раціоні, а також прийом сульфаніламідних препаратів та антибіотиків, які пригнічують мікрофлору в кишечнику і створюють негативний баланс рибофлавіну в організмі.
Джерело: Справочник медецинской сестры по уходу., под ред. Н.Р.Палеева,- М.:НИО “КВАРТЕТ”, “КРОН-ПРЕСС” 1994г.
Правова угода про отримання інформації
Цей розділ сайту АТ «Фармак» містить професійну спеціалізовану інформацію про лікарські засоби, їх властивості, способи застосування, можливі протипоказання і побічну дію, а також іншу професійну спеціалізовану інформацію, яка призначена виключно для лікарів.
Інформація про лікарські засоби АТ «Фармак» призначена виключно для ознайомлення із вищепереліченими характеристиками лікарських засобів, і не є посібником для самостійної діагностики чи лікування, а також, не може бути використана в якості порад або рекомендацій.
У разі, якщо Ви не є лікарем, але в порушення умов, зазначених в даній угоді підписуєте її, як лікар, АТ «Фармак» не несе відповідальності за можливі негативні наслідки, що можуть виникнути в результаті самостійного використання інформації з цього розділу сайту. Ви робите це самостійно і усвідомлено, розуміючи, що застосування лікарських засобів можливе тільки за призначенням лікаря та після попередньої консультації з ним, а самолікування може завдати шкоди Вашому здоров’ю.