
Як їсти, щоб жити довго
В середньому, доросла людина з’їдає близько 2,5 кг їжі в день. Розподіливши кількісне співвідношення продуктів: щодня – 800 г овочів, 400 г фруктів і сезонних ягід, 400 г злаків (каші з цільного зерна, висівковий хліб), до 300 г м’яса або риби, кисломолочні продукти.
Джерело: health.obozrevatel.com
У твоєму меню не повинно бути нічого швидкорозчинного: їжа – максимально натуральна. Що стосується овочів, які не зловживай несезон, тепличними. Це малокорисні. Привізних фруктів і овочів, які виросли в грунті в теплих краях, це не стосується.
Взимку і ранньою весною віддавай перевагу буряку – в ній повно вітамінів (враховуй, що у неї високий гіпоглікемічний індекс, і схильним до повноти людям її варто їсти менше – змішувати з іншими овочами в салатах).
Регулярно включай в меню капусту в будь-якому вигляді – фіолетову, кольрабі, квашену, брокколі (містить величезну кількість антиоксидантів), а також заморожені овочі. Рибу і м’ясо їж з рисом і овочами.
Взимку віддавай перевагу теплою їжі, влітку – прохолодною. І не відмовляйся від червоного м’яса. Їж його з салатами. До 35 років вегетаріанство не рекомендується, особливо для жінки – адже їй доводиться виношувати вагітність і вигодовувати дітей. Зменшувати кількість м’яса і поступово переходити на рослинно-молочний раціон (з достатнім вмістом білка!) Потрібно з віком, коли закінчується активний період життя, скажімо, з 55 років.