Вітамін В2 (рибофлавін)

Вітамін В2 (рибофлавін) бере участь в обміні білків, жирів і вуглеводів, у синтезі гемоглобіну, підтримці нормальної функції зору. Основним джерелом вітаміну В2 є м'ясні та молочні продукти: сир, печінка, нирки; особливо багато його в дріжджах. Потреба дорослої людини у вітаміні В2 становить 2,5-3 мг на день. Ранніми ознаками гіповітамінозу В2 служать зміни слизової оболонки порожнини рота (язик яскраво-червоного забарвлення з згладженої поверхнею) і тріщини у кутів рота. Сприяє авітамінозу В2 недолік білкової їжі в раціоні, а також прийом сульфаніламідних препаратів та антибіотиків, які пригнічують мікрофлору в кишечнику і створюють негативний баланс рибофлавіну в організмі.

Джерело: Справочник медецинской сестры по уходу., под ред. Н.Р.Палеева,- М.:НИО "КВАРТЕТ", "КРОН-ПРЕСС" 1994г.